Een moment geduld alstublieft...

Veelgestelde vragen

Faq

Algemene vragen

Op onze website kunt u zelf de premies van verzekeringen berekenen en vergelijken, verzekeringsvoorwaarden vergelijken en de verzekering van uw keuze online afsluiten. Wij zorgen dat de verzekering wordt ondergebracht bij de verzekeraar en verstrekken u informatie, maar wij adviseren u via deze website niet! Dit betekent dat uzelf verantwoordelijk bent voor enige schade die het gevolg is van een onjuiste keuze die u heeft gemaakt of fouten die zijn ontstaan bij het invoeren van uw gegevens. Twijfelt u over dekking, voorwaarden of iets anders, wilt u toch advies of heeft u nog andere vragen, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Neem in dat geval direct contact met ons op via 020 795 798 4 of stuur een mail naar info@unitedinsurance.nl. U kunt uw schade ook online aan ons doorgeven. Zoals u van ons mag verwachten, zullen wij uw schade snel afwikkelen.

Voor de meeste schades geldt een eigen risico van € 65 (Nederland) of € 150 (buitenland). Heeft u vrijwillig een hoger eigen risico gekozen voor uw vakantiewoningverzekering in het buitenland dan is dat bedrag van toepassing.

Als u een woning in Nederland heeft dan geldt het volgende voor het eigen risico: Ten aanzien van schade door ruitbreuk, derving van gebruik of vanwege slecht weer is geen eigen risico van toepassing. Voor alle andere schade is een eigen risico van € 65,00 van kracht.

Voor het afsluiten van de verzekering wordt eenmalig poliskosten van € 10 en per betalingstermijn € 0,75 aan administratiekosten berekend. Bij mutaties wordt € 5 berekend en bij een tussentijds royement maximaal € 15. Deze kosten zijn exclusief 21% assurantiebelasting.

Per land kan de assurantiebelasting verschillen. De verzekeraar, Hiscox, draagt er zorg voor dat de lokale belasting per land keurig wordt geregeld. Het bedrag aan assurantiebelasting staat op uw polisblad.

Dekking

De polisvoorwaarden vindt u op deze pagina; op desktop aan de rechterzijde en op mobiel onder de veelgestelde vragen.

De maximale verzekerde waarde is € 750.000 en € 600.000 in het Buitenland. Als u de koopsom of aanneemsom opgeeft ontvangt u tevens de garantie tegen onderverzekering.

Ja, na sporen van inbraak.

Nee, riet is niet gedekt.

Dan wordt er voor een vervangende woonruimte gezorgd (vergelijkbare woning).

Nee, onder de inboedelverzekering is alleen de inboedel die in de woning staat verzekerd.

Verhuur

Dat is mogelijk. Zelfs als u op professionele basis verhuurt is dat mee te verzekeren.

Verhuur is mogelijk. Ook verhuur op professionele basis kan verzekerd worden. Echter dient u wel op verzoek een contract met de professionele verhuurder te kunnen overhandigen. Heeft u dit niet of heeft u nog vragen neemt u dan contact met ons op. 020 795 798 4. Ook verhuur via Airbnb en Booking.com is verzekerd.

Ja, dit is verzekerd bij een vakantiewoning in Nederland, let wel op dat u deze niet langer dan maximaal 4 achtereen volgende weken aan dezelfde persoon verhuurt, want dan is het niet verzekerd.

Als u een woning in het buitenland heeft dan is verhuur mogelijk in combinatie met eigen gebruik. Uw vakantiehuis blijft verzekerd als u het tijdelijk verhuurt (maximaal 26 weken per jaar). Als u alleen commercieel verhuurt in het buitenland, dan is dat niet verzekerd.

Verzekeren

Als u een vakantievilla, recreatiewoning, chalet, of bungalow heeft, kunt u zich verzekeren.

De Vakantievilla Verzekering is verder geschikt voor alle 2e woningen met een waarde tot en met 750.000 euro in Nederland en 600.000 euro in het Buitenland.

De Vakantievilla Verzekering is niet geschikt voor: caravans, strandhuisjes, trailers.

Als u meer dan vijf vakantiewoningen zou willen verzekeren dan kunt u contact met ons opnemen
op het telefoonnummer: 020 795 798 4 of via ons emailadres: info@unitedinsurance.nl.

Ja, het huiseigenaren aansprakelijkheidsrisico is meeverzekerd voor € 750.000,00 per aanspraak met een maximum van € 1.000.000,00 per verzekeringsperiode.

Logo KiFiD Logo Adfiz Logo RMIA Logo NVGA
Home Premie Contact Menu

Deze website maakt gebruik van Cookies. Door het gebruik te maken van onze site accepteert u de voorwaarden van onze Privacy Policy.